Bijlesvragen

De meest gestelde vragen en antwoorden over bijles bij een op een

- Ben ik dom als ik bijles nodig heb?
- Ik heb helemaal geen zin in bijles. Wat moet ik doen?
- Hoe moet het nu met mijn sportclub of als ik naar een
- verjaardagsfeestje moet?
- Krijgen kinderen in mijn klas nu ook te horen dat ik bijles heb?
- Ik ben altijd zo zenuwachtig voor een overhoring! Is dat wel
- normaal?
- Haal ik nu voortaan altijd goede cijfers?
- Krijg ik bij jullie ook huiswerk? Ik heb al zoveel!
- Heb ik bij jullie wel vakanties?Vraag:
Ben ik dom als ik bijles nodig heb?

Antwoord:
Niemand is dom. Dus het antwoord is: nee!
Je weet al ontzettend veel en je hebt al heel veel geleerd op school. Toch kan het soms fijn zijn als je nog eens hulp krijgt van iemand anders om een bepaald probleem uit te leggen. Daar zijn wij dan voor.

Top


Vraag:
Ik heb helemaal geen zin in bijles. Wat moet ik doen?

Antwoord:
We begrijpen dat heel goed. Natuurlijk ga je liever buitenspelen of naar een vriendje of sportclub. Maar soms is het nu eenmaal nodig dat je iets doet waar je geen zin in hebt. Misschien helpt het als je de stukjes op deze site eens leest die andere kinderen hebben geschreven over onze werkplaats. We denken dat je het dan niet zo vervelend meer vindt. Wij doen in ieder geval ons best om het voor jou gezellig te maken!

Top


Vraag:
Hoe moet het nu met mijn sportclub of als ik naar een verjaardagsfeestje moet?

Antwoord:
We zullen, in overleg met jou en je ouders, naar een tijd zoeken die goed uitkomt. Je kunt meestal gewoon naar je sportclub of muziekles blijven gaan. Als je naar een feestje moet, kunnen we altijd kijken of we voor die ene keer een ander tijdstip kunnen afspreken. Dat komt dus wel goed.

Top


Vraag:
Krijgen kinderen in mijn klas nu ook te horen dat ik bijles heb?

Antwoord:
Dat ligt helemaal aan jezelf! Als jij het liever niet vertelt, krijgen je klasgenoten het ook niet te horen. Jij en je ouders kunnen dat met meester of juf afspreken. Maar…bijles krijgen is niet iets om je voor te schamen! Je hoeft er niet geheimzinnig over te doen. Het ligt helemaal aan jezelf: doe wat jij het fijnst vindt.

Top


Vraag:
Ik ben altijd zo zenuwachtig voor een overhoring! Is dat wel normaal?

Antwoord:
Een overhoring of repetitie is altijd wel een beetje spannend. Vaak komt die spanning doordat je in een korte tijd moet laten zien wat je weet over een vak of onderwerp. Je kunt proberen die spanning zo klein mogelijk te maken door je werk goed te leren. Daar kunnen wij bij helpen. Maar er kunnen ook andere redenen zijn waardoor je gespannen bent. Om erachter te komen wat daarvan de oorzaak is, moeten we elkaar eerst wat beter kennen en eens met elkaar praten. Misschien dat we dan samen het probleem kunnen aanpakken en kunnen oplossen.

Top


Vraag:
Haal ik nu voortaan altijd goede cijfers?

Antwoord:
Als je de leerstof beter gaat beheersen, zul je ook betere cijfers kunnen halen. Maar dat gaat natuurlijk niet zomaar van de ene op de andere dag. Je zult merken dat je door bijles steeds een beetje beter wordt en je dus ook hogere cijfers haalt. Maar voor elk vak altijd een tien halen; dat lukt niemand. Ook kinderen die geen bijles nodig hebben, halen niet altijd super goede cijfers. Je kunt nu eenmaal niet overal even goed in zijn.

Top


Vraag:
Krijg ik bij jullie ook huiswerk? Ik heb al zoveel!

Antwoord:
Als je in de brugklas zit, maken we in onze werkplaats het huiswerk dat je van school hebt opgekregen. Soms helpen we je met een bepaald vak nog eens extra door een kleine oefening te doen in de les of je iets mee te geven wat je thuis nog eens kunt bekijken. Geen extra huiswerk dus!

Als je op de basisschool zit, krijg je wel wat werk mee naar huis. Dat is omdat je door veel te oefenen de dingen nog beter gaat begrijpen. Maar… Het werk van school gaat altijd voor. Dus als je al veel hebt opgekregen van meester of juf, krijg je van ons iets minder of helemaal niets. We zullen dat altijd overleggen met jou en je ouders.

Top


Vraag:
Heb ik bij jullie wel vakanties?

Antwoord:
Ja hoor, in de schoolvakanties heb je ook vrij van je bijles bij ons!

TopStaat jouw vraag er niet bij?

Stuur ons dan een mail en wie weet…vullen we dit lijstje aan met jouw vraag en ons antwoord!