Brugklas

Op deze pagina kun je van alles lezen over een op een wanneer je in de brugklas zit.

- Voor wie is een op een?
- Wat heb je aan de hulp?
- Hoe vaak & wanneer?
- Waar krijg ik bijles?
- Wie zijn de begeleiders?
- Vragen?


Voor wie is een op een?

Wanneer je net van de basisschool af bent en de stap naar de middelbare school hebt gemaakt, komt er veel op je af. Een nieuwe omgeving, geen vaste leerkracht meer maar een heleboel leraren, een nieuwe klas, nieuwe vrienden en vriendinnen en een massa nieuwe vakken.Voor al die vakken krijg je dan ook nog huiswerk en dat moet je na schooltijd maken. De leraren op school zijn niet allemaal hetzelfde. De één geeft telkens een klein beetje huiswerk op en dat wordt overhoord of nagekeken in de les. De ander verwacht dat je zelf heel veel aantekeningen in de les maakt en geeft plotseling een repetitie op! Dat is erg wennen voor brugklas leerlingen. En dan moet je ook nog alles in je agenda noteren en je werk goed plannen, zodat je niet een avond voor de repetitie alles nog moet leren. Het is niet zo vreemd dat je het vooral in het begin allemaal even niet meer ziet zitten en het overzicht kwijtraakt. Wij kunnen je helpen bij al deze dingen orde op zaken te stellen.

TopWat heb je aan de hulp?

Samen met een begeleider van een op een werk je één of meerdere keren in de week aan huiswerk maken, agenda bijhouden en taken plannen. Je neemt je boeken en schriften mee naar de werkplaats en op vaste tijden werken we dan samen aan deze dingen. We zorgen dat je op de dagen dat je niet bij ons komt toch goed weet wat je moet doen. Dat zetten we op een rijtje in de computer. Het is handig om een USB-stick mee te nemen, zodat je de documenten ook thuis weer op de computer kunt zetten en kunt aanvullen.
Als je in de werkplaats bent, werk je samen met de begeleider. Daarom heet onze werkplaats een op een. Tijdens de les zijn we er speciaal voor jou alleen. Zo kunnen we precies uitvinden wat jij goed kunt en waar je hulp bij nodig hebt. Met die gegevens gaan we samen aan het werk.

TopHoe vaak en wanneer?

Hoe vaak je bij ons komt, is afhankelijk van wat je nodig hebt en wat we met jou en je ouders afspreken. Dat kan één keer in de week een uur of anderhalf uur zijn. Eigenlijk is er heel veel mogelijk. Onze werkplaats is open tijdens en na schooltijd. Het grote voordeel van huiswerkbegeleiding is dat je vaak thuis niet meer zoveel hoeft te doen of zelfs helemaal vrij bent! Er blijft dan tijd over voor je sportclub, een filmpje kijken of even msn-en met je vrienden In de schoolvakanties zijn wij, en jij dus ook, lekker vrij.

TopWaar krijg ik bijles?

Een op een is gewoon gezellig in een soort huiskamer. Het is leuk ingericht en je kunt je er dus al snel een beetje thuis voelen. Je kunt je spullen er goed kwijt en je kunt ook achter de computer werken. Wij zorgen ervoor dat je ook een kop thee of een glas limonade te drinken krijgt. We doen er alles aan om je huiswerktijd een beetje gezellig te maken!

TopWie zijn de begeleiders?

De begeleiders van een op een heten Marijke en Berna. Zij geven al jaren les aan kinderen zoals jij. Ze weten alles van hoe het gaat op de basisschool en in de brugklas!

TopVragen

Misschien heb je, als je deze site hebt gelezen, toch nog vragen. Die kun je natuurlijk aan ons stellen en wie weet hebben we er ook een goed antwoord op. Je moet ons dan even een mail sturen via ons contactformulier. We sturen je dan zo snel mogelijk een berichtje terug.

Top