Basisonderwijs

Op deze pagina kun je van alles lezen over een op een wanneer je op de basisschool zit.

- Voor wie is een op een?
- Wat heb je aan de hulp?
- Hoe vaak & wanneer?
- Waar krijg ik bijles?
- Wie zijn de begeleiders?
- Vragen?


Voor wie is een op een?

Je doet vaak hard je best op school. Toch lukt het leren niet zo goed als bij andere kinderen uit je klas. Misschien vind je lezen wel lastig en al die spellingsregels moeilijk. Misschien denk je soms wel eens dat het rekenen nooit meer goed zal gaan lukken. Het kan ook zijn dat je het moeilijk vindt om bij het begrijpend lezen de aandacht bij de tekst te houden. Of dat je voor je schoolwerk teveel tijd nodig hebt en je werk dus bijna nooit kunt afkrijgen. Als je al in de brugklas zit, kan het zijn dat je moeite hebt je huiswerk te plannen of graag overhoord wil worden. Als je sommige van deze dingen herkent, kan een op een jou misschien wel helpen.

TopWat heb je aan de hulp van een op een?

Samen met een begeleider van een op een werk je aan de dingen die jij moeilijk vindt. Vaak helpt het om op een leuke manier de moeilijkheden stap voor stap aan te pakken.
Er zijn geen andere kinderen bij die misschien sneller door willen of andere problemen hebben. Daarom heet onze werkplaats een op een. Tijdens de les zijn we er speciaal voor jou alleen. Zo kunnen we precies uitvinden wat jij goed kunt en wat je lastig vindt. Met die moeilijkheden gaan we samen aan het werk.

Het resultaat is dat je bijvoorbeeld de spellingsregels beter kunt toepassen en dus minder fouten maakt in je dictees. Of dat je de rekensommen beter snapt en je werk sneller en beter kunt maken. Bij de huiswerkbegeleiding leer je beter studeren en je werk plannen. Je krijgt ook extra uitleg als dat nodig is en je kunt overhoord worden, voor een proefwerk bijvoorbeeld. Je begrijpt dat je daardoor betere cijfers zult halen.

TopHoe vaak en wanneer kun je bij een op een komen?

Hoe vaak je bij ons komt is afhankelijk van wat je nodig hebt en wat we met jou en je ouders afspreken. Dat kan zijn één keer in de week een uur of anderhalf uur. Eigenlijk is er heel veel mogelijk. Onze werkplaats is open onder en na schooltijd. In de schoolvakanties zijn wij, en jij dus ook, lekker vrij!

TopWaar krijg ik bijles?

Je moet elke dag naar school. Die zie je dus al genoeg! Bij ons lijkt het niet echt op een school. een op een is gewoon gezellig in een soort huiskamer. Het is leuk ingericht en je kunt je er dus al snel een beetje thuis voelen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je aan een goede tafel kunt zitten of achter de computer kunt werken. Daar hebben we aan gedacht! Wij zorgen ervoor dat je ook een kop thee of een glas limonade te drinken krijgt, met natuurlijk een koekje. Je boterhammen kun je dus ook met een gerust hart thuis laten!

TopWie zijn de begeleiders?

De begeleiders van een op een heten Marijke en Berna. Zij geven al jaren les aan kinderen zoals jij. Ze weten alles van hoe het gaat op de basisschool en in de brugklas! Natuurlijk zul je in het begin een beetje moeten wennen aan die twee vreemde gezichten maar ach…dat went vast snel.

TopVragen

Misschien heb je, als je deze site hebt gelezen, toch nog vragen. Die kun je natuurlijk aan ons stellen en wie weet hebben we er ook een goed antwoord op. Je moet ons dan even een mail sturen dit kan via ons contactformulier. Die bekijken we regelmatig en we sturen je dan snel een berichtje terug.

Top