Door de leerlingen...Hallo ik ben Noor,

In het begin vond ik het heel eng maar na twee weken was het heel erg leuk!! Ik vind dat ik ook veel heb geleerd want ik ben met de cito van een c naar een hoge b gegaan. Ook is het altijd gezellig met Berna en Marijke want ze maken vaak grapjes. Als je binnenkomt mag je altijd wat drinken en een koekje pakken. De kinderen zijn heel aardig en de kamer ziet er ook altijd leuk uit. Als het bijvoorbeeld Sinterklaas is dan krijgen we een cadeautje!!! In één woord het is heel erg leuk.

Groetjes Noor
Groep 7Ik ben Noah.

Op 27 okt kwam ik op bijles in me eentje. Toen vond ik het nog best wel spannend, en toen ik er langer was vond ik het zo leuk dat ik me er op verheugde dat ik er naar toe ging. Toen ik er nog veel langer op zat kwam mijn neefje Finn, en toen was het nog leuker op bijles. Maar je leert er ook nog nieuwe kinderen kennen. En je leert er nog veel dingen ook zoals: rekenen, spelling, lezen en als je op de middelbare school zit en je hebt moeite met zelf huiswerk maken helpen ze je heel goed. En als je binnenkomt zegen ze bijvoorbeeld: Hoi Noah en je krijgt er drinken en een koekje, en als je weg gaat dan krijg je ook nog een dropje. En als je jarig bent krijg je ook een cadeautje, maar ik ga nog niet zeggen wat natuurlijk. En je krijgt bijvoorbeeld een map mee naar huis met dingen die je thuis moet oefenen. En het is er ook nog heel gezellig.

Groep 6Hallo ik ben Niels

Ik zit bij een op een omdat ik rekenen en spelling heel lastig vind. Ik zit er al heel lang. Berna en Marijke zijn heel gezellig. Ik ben heel erg vooruit gegaan. Ik zit in groep 6. En mijn handschrift is ook vooruit gegaan. Je krijgt een beetje huiswerk mee naar huis. Je krijgt altijd een sticker op je blad. Als ik jou was zou ik hier echt naar toe gaan.

Groep 7Hoi ik ben Lars

Ik ben 12 jaar en ik zit bij een op een begeleiding omdat ik dyslexie heb. Het heeft me erg geholpen om hier te komen. Het is hier altijd heel gezellig maar ook erg serieus.

Groetjes Lars Kalter
Klas 1 VMBO T / HavoHallo ik ben Kay

Ik heb veel geleerd van 1 op 1 en het is er altijd erg gezellig. Eerst wist ik weinig van rekenen en kon moeilijke sommen niet goed uitrekenen. Nu ik op 1 op 1 zit, is rekenen veel makkelijker.

Groep 7Hoi ik heet Julia.

Ik vind een op een heel leuk.
en ik leer heel veel hier.
En ik vind de werkbladeren heeeeel leuk die ik hier doe.

Groetjes Julia.
Groep 5Ik ben Isabelle.

Toen ik voor het eerst naar een op een ging vond ik het heel erg spannend. Ik kwam binnen, hing mijn jas op en ging naar boven met mijn moeder. En daar zag ik een mevrouw. Ik stelde me voor en zij ook. Ze heette Berna en ze liet me alles zien. Toen vertelde ze dat we altijd een koekje en wat drinken mogen pakken voordat we beginnen. Toen kwam er nog een mevrouw. Ik stelde me weer voor en zij ook. Ze heette Marijke. Toen ging mijn moeder naar huis en wij begonnen met rekenen. Toen kwam ook nog Martijn die ik al van mijn school kende. Om 14.00 zei Berna dat ik een dropje mocht pakken en naar school mocht gaan fietsen. De tweede keer toen ik kwam vond ik het helemaal niet meer spannend. Na een keer of 5 hoorde ik dat ik ook op dinsdag mocht komen voor spelling. Mijn bijles heeft wel geholpen want bij spelling CITO had ik eerst een D en nu heb ik een B! En met rekenen had ik eerst een C en nu een B!

Ik zit in groep 6 op de Anne Frank schoolIk ben Finn

In veebruari kwam ik hier bij een op een.
En daar leer je reekenen en spelling .
En mijn neef noah zat al lang bij een op een.
En toen ik hoorde dat ik naar een op een moest vond ik het eng. Maar als je er langer op zit vind je het wel leuk. En als het zoomer is krijg je een babekjoe .En je doet daar spelletjes.
En daar krijg je een vulpen.

Groeten Finn.
Groep 4Hallo ik ben Cas.

Bij een op een begeleiding leer je veel.
En je hebt ook wel lol.
Ze helpen je bij alles.
Ik vond het een heel leuk jaar.
In het begin van het jaar heb ik een gesprekje gehad met Berna en Marijke omdat ik nog weleens een beetje druk was.
Dat was niet erg want ik ben er rustiger van geworden.
Ik vind het een topjaar geworden en ik ben daardoor overgegaan.

Schrijver: Cas 12 jaar
Klas 1 VMBOEen op een

Het is een gezellig knus ruimtetje met hippe dingen. De regel als je binnen komt is: handen wassen, koekie pakken, limonade pakken en naar je tafel. Je krijgt hulp als je dat nodig hebt. Er zijn 3 computers,1 in de hoofd kamer en 1 als je een trappetje naar boven gaat en 1 als je naar een ander kamertje gaat. Het is er heel grappig maar wel serieus. Tijdens de les krijg je vaak een dropje. Je krijgt ook verjaardagscadeaus als je jarig bent geweest. En er zijn veel dingen om mee te werken zoals: passer, gum, pennen, linialen, pritt, typex en al dat soort dingetjes. Als je op de middelbare school zit kan je er heel fijn je huiswerk maken met veel uitleg. En als je nog op de basisschool zit dan krijg je handige oefeningen om te leren schrijven of rekenen.

David van Benthem
Veluws College
1HA 2 (Havo Atheneum)Een op een
De eerste keer zag ik een beetje bleek,
Nu kom ik 3 keer per week.
Een op een is fijn,
Het is leuk om er te zijn.
Ik leer er heel veel,
En soms geef ik een dikke geeuw.
Maar de volgende keer is het niet meer stom,
Dan krijg ik thee in een grote kom!

Marie-Sophie Hoekendijk, 13 jaar,
Stedelijk Gymnasium, klas 1C.Ik ben Remco,

Op een dag ontdekte mijn ouders dat ik een speciale rekenstrategie had. Ik ging naar de wc tijdens het rekenen. Ik vond mezelf niet snugger. Mijn cito-score was van C naar D gegaan.
Door dat alles ging ik naar bijles.
De eerste keer wilde ik niet, maar uiteindelijk bleek het toch erg leuk te zijn. Aan het begin mag je zelf drinken pakken met een koekje erbij en halverwege krijg je ook nog wat.
Het ging steeds beter met rekenen en na 242 (1x28 + 3x30 + 4x31) dagen was ik weer helemaal bij. En dat kwam door de bijlessen van Berna en Marijke.

Hartstikke bedankt.Hoi, ik ben Barend

Ik zit bij een op een omdat ik niet goed was in taal en begrijpend lezen. Maar ik ben wel heel goed in rekenen.
En ik ben ook tweeling met Julie en zij is precies het omgekeerde, goed in taal, maar minder goed in rekenen. Ik vind het irritant om naar een op een te fietsen maar het is het wel waard, want ik ben wel beter geworden in taal en begrijpend lezen. Maar mijn citoscore van rekenen (niet de grote cito maar één of andere rekencito.)is wel slechter dan vorig jaar en het jaar daarvoor. Maar mijn cito met begrijpend lezen is weer beter.
En het is wel leuk want we doen soms ook spelletjes zoals: tongbrekers en Tom en Tamira taal of rekenspel. Maar nu ga ik er af omdat ik steeds best wel belangrijke vakken op school miste.
Ik hoop dat als jij er op gaat dat je het wel leuk vind (en als dat zo is vinden Berna en Marijke het ook leuk.)

Groetjes Barend, 11 jaar, groep 8
Doei :DHoi ik ben JulieJ

Ik ben 11 jaar en zit in groep8. Sinds augustus ben ik hier gekomen met Barend mijn 2lingbroer(tje)!!!!!!!!!!!!!!!!!. Ik ben gekomen voor rekenen en hij voor taal. Het is nu maart en ik snap al veel meer van rekenen en Barend van taal. Je krijgt altijd lekkere dropjes en koekjesJ Ik heb een paar weken geleden de cito gedaan en weet nu de uitslag! Ik heb 2 punten boven het verwachte en ik heb het heel goed gedaan met rekenen! J Er was ook nog een andere cito die je elk jaar krijgt die heb ik ook goed gemaakt ik heb een B voor rekenen. Dit is de laatste dag dat ik hier zit. Ik weet nu allemaal handige trucjes met rekenen die ik eerst nog niet weet.

Groetjes JulieJ, 11 jaar, groep 8Hallo, ik ben Djamila.

Ik kan nog niet zo veel vertellen omdat ik pas een paar keer geweest ben.
De eerste keer hebben wij geoefend met de cito toets. En de tweede keer een toets van woordjes en woordenschat. En ik vind het ook fijn dat ik voetbalplaatjes heb gekregen. Ik vind het wel gezellig.

doei!!

Djamila, 11 jaar, groep 8Ik ben Stephan Kanters en ik zit op bijles bij een op een. Ik vind het in 1 woord geweldig wat ze doen. Voordat ik bij een op een kwam haalde ik met de hakken over de sloot een zes voor mijn spelling. Een op een heeft mij daarmee geholpen en nu haal ik alleen nog maar achten. Ook moest ik mijn CITO toets maken om de schoolkeuze van mij te beslissen. Ik ben helemaal in de stress geschoten over mijn spelling,maar een op een heeft me daarbij gerustgesteld en heeft alles nog een keer goed met me door genomen. Ik wou heel graag naar het VWO maar de school van mij heeft me naar de HAVO gestuurd terwijl ik wel VWO aan kan. Daarom heeft een op een alles uit me gehaald en dank zij hun kom ik nu in een VWO brugklas. Als ik bij een op een kom staan bijlesgevers Berna en Marijke altijd voor mij klaar. Ik krijg wat te drinken en te eten en ik heb altijd veel plezier bij hun. Natuurlijk krijg ik ook huiswerk mee maar dat spreekt voor zich (dat is wel wat minder leuk). Maar ja ik heb geen zin om terug te zakken en telkens een zes te halen. Maar echt waar een op een is echt geweldig en heel erg leuk!
Ze helpen je echt heel goed als je ergens problemen mee hebt.
Als je een goede bijles zoekt dan raad ik persoonlijk een op een aan.

Stephan, 12 jaar, groep 8Hoi , Ik ben Emile

Ik zit al 2 jaar op een op een - Huiswerkbegeleiding.
Het is daar erg leuk.
Je leert er meer dan je denkt.
Marijke en Berna zijn de begeleiders van : "een op een". Berna en Marijke hebben een soort gevoel van humor!!!
Soort!!!
Ik zit er op dinsdag , woensdag en donderdag.
Op dinsdag zit ik er één uur.
Op woensdag zit ik er één uur.
En op donderdag ook één uur.

Groet,

Emile de Haas, 12 jaar, Cortenbosch Middelbare School 1cHoi, ik ben Julia.

Ik zit in groep 8 en ik ben hier gekomen omdat ik veel moeite heb met rekenen en taal.
Ik begon met de cito en dat ging heel erg goed omdat Marijke en Berna hebben geholpen met de dingen die ik moeilijk vond.

Groetjes Julia 12 jaar groep 8Hallo, ik ben Edsard

Ik heb het hier erg naar mijn zin. Eerst even hard blokken en tussen door is er soms wel even tijd om een grapje maken. Ik zit in klas 2 van het voortgezet onderwijs. Sinds ik hier kom heb ik geen tekorten meer op mijn rapport. Volgend schooljaar ga ik het helemaal alleen proberen.

Groeten Edsard , 13 jaar, klas 2 V.O.Hoi ik ben Emile

Ik zit in groep 8. Ik vind het leuk om naar school te gaan.
Ik ga ook naar een op een daar leer ik beter huiswerk te kunnen maken.
Ik oefen er ook om er sneller te leren schrijven en beter te gaan begrijpend lezen.
Het is ook irritant om naar Een op een te fietsen want het is best wel ver weg van huis naar hier.
Maar als ik er dan eenmaal ben is het ook wel weer leuk.
Berna & Marijke kunnen echt wel lachen en niet zo normaal.

Naam: Emile
Leeftijd: 12 jaar (groep 8)Toen ik hier voor het eerst was vond ik het niet zo leuk. Maar toen ik vaker kwam vond ik het steeds leuker worden. En nu ben ik met taal en rekenen vooruit gegaan.
En je krijgt wat te eten, een koekje en wat te drinken.
Het is nu heel leuk.

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Naam: Jelmer
Leeftijd: 11 jaar (groep 7)Een op een
Bij het begin was ik een beetje zenuwachtig.
En toen vond ik het steeds leuker en leuker.
En ik kreeg extra taal,lezen,en schrijven en ik vind het wel een beetje leuk.
En de leiders heten Marijke en Berna.
En als je daar komt krijg je wat drinken en een koekje.

Naam: Randy
Leeftijd: 10 jaar (groep 5)Oké, ik ga jullie vertellen hoe het eigenlijk is bij 1 op 1.
Als je er een tijdje zit is het hartstikke leuk, je leert veel en het leuke is dat je het leert op een leuke manier.
Het is heel leerzaam want, eerst had ik altijd probleempjes met taal, maar dat wordt nu iedere keer minder.

Berna en Marijke houden ook echt wel van een lolletje!

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Naam: Hugo
Leeftijd: 12 jaar (groep 8)Ik kan hier goed werken en we lachen ook veel en toch kunnen we hier ons huiswerk goed maken. Het zijn de 2 gekste juffen die ik ken! Het is hier fijn om te werken want ik zat eerst bij een andere huiswerkbegeleiding en daar was het echt niet uit te houden en dan kom je hier en dan is het hier echt anders, veel fijner en leuker. Ze hebben bijna elke week een andere bijnaam voor me. Dan is het : ‘Davidkebab’ en dan weer een andere. Dat komt omdat ik voordat ik naar huiswerkbegeleiding ga vaak met mijn vrienden een broodje ‘kebab’ga eten in de stad! Die bijnamen vind ik ook heel leuk.

Naam: David
Leeftijd: 14 jaar (brugklas)Lieve juf Berna en juf Marijke

ik heb nu ook een A voor mijn 2e deel van mijn reken toets
en ook voor mijn taal toets van 5b.
Ik wou even hartstikken bedanken
omdat jullie mij dat zo goed geleerd hebben !
hartstikken bedankt

xx Dominique (groep 6)
(mei 2008)

Ik vind het heel leuk bij bij juf Berna en juf Marijke en ik kan veel beter rekenen en taal en dat is toch makkelijker op school.
En ik vind het ook heel gezellig en je krijgt ook allemaal leuke dingen zoals allemaal leuke stickers en lekkers.
Ik zou er nog heel lang willen blijven.

Dominique (9 jaar)
(september 2007)Ik vind een op een wel heel leuk.
Vooral vind ik rekenen wel leuk.
Natuurlijk vind ik taal ook leuk en het spel op de computer van ‘Wereld in getallen’.
De juffen helpen mij zodat ik sneller kan leren op school.
Ik moet ook huiswerk maken, maar als het niet af komt is dat niet erg.

ROMY (9 jaar) groep 6Ik ben Josien en ik kom elke week bij een op een.
Ik vind het er wel gezellig en je leert er veel.
Je krijgt steun aan alle kanten en... je krijgt ook een paar pauzetjes!
Je begint makkelijk en het wordt, naarmate je er langer bent, steeds een stukje moeilijker.
Soms is het wel lastig! Op school bijvoorbeeld; want het is vaak je vrije middag.
Maar je leert er heel veel en je hebt er later veel plezier van.

Groetjes van Josien (10 jaar)Hoi ik ben Marlotte,
Ik kom elke week bij een op een
Ik vind het heel gezellig. Ik leer daar veel.
En je krijgt pauze en je kunt spelletjes buiten doen (of binnen).
Ik vind het stom dat je HUISWERK krijgt!
En ze hebben een hele lieve Poes.

DOEI MARLOTTE (9 jaar)